Efter den 1 januari 2017 är det inte längre möjligt att utfärda slutbetyg enligt Skolverket. Därefter utfärdas enbart gymnasieexamen. Det innebär att en omvandling från gamla till nya kurser måste göras.Den processen kan medföra att du förlorar ett antal kurser och poäng, vilket kan innebära att du måste läsa ytterligare kurser. Dessutom kan inte kurser som är betygsatta före 2001 ingå i en gymnasieexamen.

Slutbetyg kan gälla er som läst i det "gamla" systemet med de tidigare kursnamnen Svenska A, Svenska B, Matematik A, Engelska A etc. och som inte läst en fullständigt gymnasieutbildning, utan istället för slutbetyg fått ett eller flera samlade betygsdokument, antingen från gymnasiet eller gymnasial vuxenutbildning.

Det gäller alltså inte er som har fått ett slutbetyg sedan tidigare och inte heller om ni både har ett slutbetyg och samlat betygsdokument. Är du osäker på vad som gäller just dig är du välkommen att höra av dig.

Observera att du måste beställa ditt slutbetyg i god tid för att det ska hinna utfärdas före januari 2017. För beställning av slutbetyg och mer information kontakta Studie- och karriärcentrum. Öppettider och kontaktuppgifter hittar du på www.studera.varberg.se